Ankara Hava Durumu

Ankara'nın Polatlı İlçesinde Kum Fırtınası
Ankara'nın Polatlı İlçesinde Kum Fırtınası

Hafta başından itibaren devam eden soğuk ve yağışlı hava Ankara’da kar yağışını beraberinde getirdi. Hava sıcaklıkları gece -4 dereceye kadar düştü.

Yurt genelinde hafta boyunca aralıklarla devam eden yağışlı hava dondurucu soğukları beraberinde getirdi. Ankara’da başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam ederken, hava sıcaklıkları da hissedilir derecelerde düştü. Gece saatlerinde Ankara’da sokaklar beyaza bürünürken, kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle oluşabilecek buzlanma ve don olayına karşı sürücülere uyarılar yapıldı.

Hafta boyunca soğuk ve yağışlı havadan sonra Ankara’da hafta sonu ve önümüzdeki hafta hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi? İşte soruların yanıtı:

Ankara’da hava sıcaklıkları 20 Mart Cuma gününden sonra yavaş yavaş ısınmaya başlıyor. Ancak gece saatlerinde hava sıcaklıkları bugüne ve yarın sıfırın altında olmaya devam edecek. 22 Mart Pazar günü parçalı ve çok bulutlu, hava sıcaklığı gündüz 16 derece, gece ise 2 derece olması bekleniyor. 23 Mart Pazartesi ve Salı günü hava az bulutlu ve güneşli 17 derece, gece 4 derce, Çarşamba ve Perşembe günleri hava sıcaklığı 19 dereceye kadar çıkıyor. Cuma gününden itibaren yeni bir yağışlı hava sistemine girilmesi bekleniyor. Yer yer sağanak yağışların birkaç gün aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Ankara hava durumu için hava durumu 15 günlük tahminlerinden yararlanılmıştır. Ankara hava durumu dışında en çok Polatlı, Sincan, Çubuk, Mamak, Beypazarı, Etimesgut, Haymana ve Elmadağ hava durumu tahminleri de bulunmaktadır. Bu sayfadaki hava durumu verilerini sık sık güncelleyerek Ankaralı ziyaretçilerine en kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyor.

Ankara Hava durumu sayfasında bugün ve yarın için hava durumu dışında, çok daha ileri tarihli hava tahminlerine de ulaşabilirsiniz. Türkiye’de ilk kez 3 aylık hava tahminleri hava durumu 15 günlük sitesi tarafından ziyaretçilerine sunulmuştur. Ankara 15 günlük hava durumu, 20 günlük, 25 günlük, 30 günlük, 40 günlük, 45 günlük, 60 günlük ve 90 günlük hava durumu gibi tahminlere sunulmaktadır. Bunların yanında daha çok ayrıntının yer aldığı saatlik hava durumunu sayfasında günün her saat başı hava durumu verilerine ulaşmanız mümkün. Ankara için yağış oranları, rüzgar hızı ve yönü, çiğ noktası, nem oranı, bulut oranları, hissedilen hava sıcaklığı gibi diğer değerlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara için önemli hava uyarıları veya ani yağış, fırtına gibi olayları sayfanın üst kısmında uyarı ikonu ile ziyaretçilerini bilgilendirmektedir.

Ankara hava durumu konusunda öğrenmek istediğiniz tüm bilgiler ve daha fazlasını hava durumu 15 günlük sitesinde bulabilirsiniz. Türkiye’nin en kaliteli hava durumu sitesini sürekli ziyaret ederek bize destek olabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*